Domácí šunka ze šunkovaru
Recept na domácí vepřovou šunku. I když někteří tvrdí, že domácí výroba šunky je složitá, opak je pravdou. Je to velice jednoduché, máte vlastní produkt a znáte jeho složení, narozdíl od některých kupovaných produktů.
Co budeme tedy potřebovat. Domácí šunce se ta kupovaná vůbec nevyrovná. Kdo ji jednou zkusí, musí mi dát za pravdu. Jak na to, aby se vše povedlo, vám poradí následující řádky.
V lednici vydrží domácí šunka snadno alespoň nebo dny. Při použití Pragandy ještě déle. Při výrobě šunky můžete použít i různé bylinky a koření. Postupně můžete experimentovat a přijít na to, jaká kombinace ingrediencí vám.
Až po dosažení této teploty (masa) se počítá čas na jeho tepelnou úpravu. Máte rádi dobrou šunku, ale na pultech obchodů ji moc často nepotkáváte? Vyrobte si doma vlastní.
Není na tom nic složitého. Kuřecí šunka ze šunkovaru recept. Pak necháme v šunkovaru vychladnout. Můžeme horkou vodní lázeň vyměnit za studenou, čímž se proces urychlí.
Proces chlazení ve vodě trvá asi hodiny. Nevyndávejte šunku teplou, hrozilo by rozpadnutí. Nakonec domácí vařenou šunku nakrájíme a užíváme si domácí produkt.
Někdo vaří huspeninu jen ze surových kůží a noh, já kombinuji syrové maso s uzeným a například moje tchyně vaří huspeninu pouze z uzeného masa. Huspenina se u nás kdysi dělala jen v zimě po zabijačce, když jsme měli domácí uzené maso. DOMÁCÍ ŠUNKA Výroba je velmi jednoduchá. Avšak několik málo fint způsobí obrovský rozdíl v kvalitě výsledného díla. Výběr masa: Vepřová šunka se dělá samozřejmě z vepřového masa – osvědčila se kombinace plecko-kýta 1:1.
Pracnější ale vynikající je z kolena. Lze ale vyrobit kuřecí, krůtí, králičí. Postup: Maso odblaníme, nakrájíme na kostky.
Protože ale neobsahuje chemické konzervanty v obvyklém poměru, jaký používají masokombináty, je třeba počítat s tím, že doba spotřeby je cca 3-dní (u nás tak dlouho nikdy nevydrží). Uchováváme v lednici, lze i zamrazit. Podle Jaroslavy Pavlíčkové. Pro přípravu následujícího receptu doporučujeme zhlédnout video z našeho pořadu.
Osmažený s bramborem k obědu nebo opečený a mezi chleby s kyselou okurkou na svačinu? Pamatujete si lunchmeat z dětství? Tu chuť si pamatuji dodnes. Bohužel nynější lunchmeat se rozpadá, chuťově není nic moc a složení raději nečíst.
Rozhodla jsem se vyzkoušet připravit si ho doma a myslím, že výsledek stojí za. Jak uvařit domácí šunku bez šunkovaru ? Jak vyrobit výbornou šunkovou konzervu? Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Zaleží jen na vás, jak velké budou, mějte ale na paměti, že podle toho bude vypadat „mozaika“ vaší domácí šunky.
Tato šunka je opravdová delikatesa. Kdo jednou vyzkoušel domácí šunku, tak ví, že tohle prostě v obchodě nekoupí. Na šunku, která je v tomto receptu můžete vyzkoušet více druhů masa a tak poznáte, která Vám bude nejvíce chutnat. Můžete vyzkoušet vepřovou pečeni, plecko, kýtu, krůtí maso nebo hovězí.
Vyberte si ze stovek receptů na šunka z šunkovaru , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření šunka z šunkovaru.
Komentáře
Okomentovat