Chleba ze sušeného droždí
Domaci chleba ze suseneho drozdi recepty, které budete milovat. Jelikož jsem trochu lenošná, dávám suroviny přesně v pořadí do domácí pekárny, která celé hnětení udělá za mě. Uhnětené těsto přendáme na vál a vypracujeme si bochánek – já dávám těsto kynout do ošatky a tak bochánek potřebu bramborovým škrobem, aby se mi těsto nepřilepilo k ošatce.
Moje chlebíky jsou nyní již pouze ze sušeného droždí se, kterým se velice snadno a rychle pracuje, máte ho kdykoliv po ruce a je zaručené, že vám chlebík krásně vykyne. Za hodiny máte upečený, vlastní chleba bez jakýkoliv konzervantů a chemie. Chleba z nádoby opatrně vyklopte nebo vyjměte, poklepem odspodu zkontrolujte propečení (dutý zvuk) a důležité je, abyste ho nechali vychladnout na mřížce. Pokud chcete změkčit kůrku, můžete chleba nyní opatrně pokropit rozprašovačem nebo potřít vlažnou vodou za pomoci mašlovačky.
Vůně chleba se ponese po celém bytě, chuťové pohárky neunesou pohled na ten. Rychlý, bez pěstování žitného kvásku. To je přesně recept v tomto videu.
Náhradou za kvásek je droždí. Paneboze, takova dobrota a uplne primitivni postup, neverila jsem ale na prvni dobrou uplne bajecny chleba. Ja davam rovne lzicky soli a vic vody, tak - hrnky, podle konzistence. Testo je po vykynuti vlhke, blbe se s nim pracuje, je potreba hodne moucnit, i ruce, ale nebojte se.
Jen ho parkrat prelozte a pak flaknete do nadoby, to je fuk, ze se tam rozplizne, vysledek bude stejne. Já pekla chleba z kila mouky (půl kila pšeničná a půl kila žitná chlebová mouka), menší nahrubo nastrouhané brambory, sůl, kmín, chlebové koření a 7ml vlahé vody a teď se podržte, já tam dal pytlíčky toho sušeného droždí :-D :-D Našla jsem totiž recept, kde se mělo dát dk kvasnic(ta kostka), tu jsem neměla, tak že dám sušené droždí. Chleba ze sušeného kvásku recepty, které budete milovat. Tématické fráze: sušeny kvasek chleba ze sušeného droždí domácí chléb z susenym drozdi chléb ze sušeného droždí chléb ze sušeného kvásku domácí chléb ze sušeného droždí instantní kvásek recept na chleba ze sušeného droždí domaci chleba ze sušeného droždí chleba ze sušeného kvásku domaci chleba se susenym.
Do mísy nasypeme mouku, droždí , sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Domácí houstičky ze sušeného droždí. Ocet je u drozdoveho chleba podle mne nutny, jinak by to bylo takove mdle.
Dodava chlebu chlebovou nakyslost. V puvodnim receptu je lzice, ja dam dve. A vubec to neni prehnane kysele. V pripade kvaskoveho chleba , se o kyselost stara kvasek.
Drozdi ovsem neni kysele a tak se tam musi pridat ocet. Zkuste bez nej, ale myslim ze to. Těsto přeložíme na třetiny ze shora a zdola a na třetiny zprava a zleva. Takto upravený čtverec přikryjeme utěrkou a necháme ještě minut vykynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 2°C a necháme v ní nahřát pekáč nebo zapékací mísu s pokličkou, ve které budeme chleba péct.
Po minutách pekáč nebo mísu opatrně vyndáme a vykynuté těsto přendáme do. V míse promícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme vodu, pivo a vařečkou vypracujeme hladké.
Jak upéct žitný chléb ze sušeného droždí. Sušené droždí se požívá především při pečení žitného chleba v domácí pekárně. Při použití sušeného droždí u pečení žitného chleba v troubě, se může stát, že těsto tolik nevykyne. K pečení chleba potřebujete droždí.
A můžete použít čerstvé, sušené nebo instantní. Můžete je libovolně v receptech zaměnit a platí poměr: gramů čerstvého rovná se lžíci sušeného granulovaného droždí. Obě vykynou v teplotě maximálně do stupňů Celsia.
Z teplé (ne vařící) vody, sušeného droždí a cukru udělejte kvásek. Smíchejte tyto suroviny a nechte minut stát. Ručně nebo v kuchyňském robotu vypracujte těsto. Dnes ušetříte Kč díky slevě. Jednoduchý domácí chleba z kvasnic a špaldové mouky.
Dáme vzejít kvásek z vlažné vody, lžíce cukru a kvasnic. Ze semínek na posypání doporučuji např. Navíc podporuje produkci serotoninu, a tím také napomáhá ke zlepšení nálady. Dále obsahují například selen a vitamín E, které jsou výbornými antioxidanty.
Skvělá jsou i sezamová semínka, která obsahují kvalitní. Pekla jsem ho uz mnohokrat, jen mam hodne silnou krupavou kurku, chleb vevnitr je hodne vlacny. Mam strach, ze kdyz ho vytahnu z trouby driv, nebude vevnitr dopecny. Ma taky nekdo takovou zkusenost?
Krupavou kurcicku mam rada, ale tohle je pekna kura.
Komentáře
Okomentovat