Kasselský obrubník

Kasselský obrubník je stavební prvek určený k použití v autobusových a trolejbusových zastávkách. Název má podle německého města Kassel, kde byl vyvinut. Němcové v obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.


Do tohoto projektu byla poprvé zahrnuta novinka – rekonstrukce kolejiště se zahrnutím prvků, které na vlastním tramvajovém tělese umožnily průjezd. Je speciálně profilován tak, že navádí pneumatiky dopravního prostředku co nejblíže hrany nástupiště bez rizika jejich poškození. Jedná se o vylepšenou variantu tohoto mezinárodně známého kasselského obrubníku, která díky upravenému profilovému řešení.


A protože trolejbusy se většinou zavádějí na páteřních linkách, tak také ve městech s trolejbusovou dopravou jsou trolejbusové zastávky mezi prvními. Opravdu nechápu, z čeho máš tu potřebu tam neustále něco nahodile a nesmyslně škrtat. Prefabrikované obrubníkové dílce jsou tvarovány tak, že zasahují i do okraje vozovky zastávky a tvoří v ní žlábek, který vede kola autobusu co nejblíže k nástupní hraně. Samotná nástupní hrana je zaoblena.


Volá sa podľa nemeckého mesta Kassel, kde bol vyvinutý. Vyberte si z více než 7prodejních míst po celé České republice a na Slovensku. Více podrobností k vybranému produktu naleznete v technickém listu. Produktový a technický list. Hledáte-li podrobnější informace k vybranému produktu, stáhněte si ná�.


K príspevku je možné pridať n. I ten dokážeme zrealizovat. Jedná se o stavební prvek, který se využívá na autobusových a trolejbusových zastávkách. Speciálně vytvarované díly zasahují do okraje zastávky a díky žlábku se dostanou kola vo. Bezbariérové obrubníky jsou technicky výjimečným řešením autobusových zastávek. Jedná se o systém metrových prefabrikovaných prvků sestavených do příslušné skladby tak, aby bylo zajištěno především bezpečné, plynulé a rychlejší odbavení cestujících oproti klasickým typům zastávek.


Novinkou letošní sezóny je ucelený systém BARK , jehož součástí jsou dlažby, palisády, travní lem, žlab do dlažby, schody a květináče. Obrubník je zpevněný, zpravidla kamenný či betonový pás, který obvykle tvoří hranu mezi dvěma pásy pozemní komunikace, které jsou v rozdílné výšce, nebo odděluje pozemní komunikaci od sousedící plochy (například trávníku). Chodníkové betonové obrubníky k oddělení chodníků od záhonů, trávníků, parkovišť nebo jiných ploch, kde vyhovuje jejich rozměr a vzhled.


Výrobky PRESBETON můžete zakoupit v široké síti smluvních partnerů. Tento betonový obrubník nebo spíše komplet obrubníků je určený pro zhotovování autobusových a trolejbusových zastávek městské hromadné dopravy. Pro tyto obrubníky se používá název „ kasselský “, protože byly vyvinuty a poprvé použity v Kasselu. Postupem času vznikly varianty, například drážďanská varianta. Můžete je využít v našich standardně nabízených rozměrech, nebo na zakázku jako zahradní a parkové obrubníky.


Zahradní obrubník Rattan palisade m značky Gardenplast je stylový zahradní obrubník v Plastový obrubník UV odolný, vysoce pevný, lze vytvářet i oblé tvary. Naše cena s DPH: 15Kč Připravte betonový pruh podle cesty, kde chcete pokládat obrubníky. Beton by měl být suchý nebo mírně vlhký. Stejným způsobem položte další obrubník na konec řádku připravené.


Výsledky vyhledávání - základní - obrubník , obrubníka, obrubníkové, obrubníku. Umístěním autobusové zastávky do zálivu jsou zaručeny rozhledová pole zajištující bezpečné překonání hlavního dopravního prostoru chodci. Styk jednotlivých kusů se provádí na pero a drážku. Klasický parkový obrubník. Best Parkan II obrubník zahradní 100x20x5cm přírodní.


CHODNÍKOVÝ OBRUBNÍK – dvouvrstvý vibrolisovaný betonový výrobek, který. Stavební prvek určený pro použití na obrubu u autobusových a trolejbusových zastávek. Použití Kasselského obrubníku usnadní výstup a nástup osobám se sníženou pohyblivostí.


V podzimním období probíhaly opravy s výměnou obru-by také na zastávkách Louky-křižovatka.

Kasselský obrubník

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Zahradnictví olza polsko

Stavebniny lubawka

Fcd beton